В ложата на Лорда: Църквата и библиотеката са пълни с прилики

В тях са стаени патос и мъка и благослов

Чудесата се случват след познанието

Няма да звуча високопарно, ако направя този лиезон между църквата и библиотеката. Съзвучието между тях е не само естествено, но и логично. Така както в църквата можете да намерите покой и откровение, така една библиотека ще ви обгърне с грамотност и приветливост, в която ще откриете неочаквани истини.

Ако влезете в църква и не сте религиозно ориентиран, поне един компонент вътре ще ви привлече, настрои и упъти към правилната икона или чувство. Чувството е винаги вярно, когато го получавате в амбианс на спонтанност, откровеност и е осъзнато.

Книгите очакват да бъдат разлистени, така както свещите запалени. Когато сте в една библиотека вие сте в свят на описана магия. Не онази, вещерската, а приказната, която примамва, споделя, очертава пътя или задрасква вече прекосените друми. Вълшебството ни следи във всеки един момент и ни се разкрива по най-неочаквани начини.

Казват, че ако сте в нужда, в безпътица и не намирате отговор, отворете Библията на случайна страница и отговорът ще бъде точно там. Да, това изисква определена настройка и тълкувания, но си струва да опитате. В библиотеката, сред толкова съхранени знания, вие сте също в пространство на духовност и светлина, което ви чака с отворени обятия.

Обикновено се лутате между лавиците, прелиствате в безвремие и напосоки книгите, оставяте ги, а после внезапно се вкопчвате в някоя и тя ви поглъща с мъдростта и откровението си. Колко патос и мъка, колко истини и преживявания, в които може да се разпознаете.

Така, както пред една икона може да се изповядате или помолите, така чрез избраната книга се изкачвате все по- високо духовно и граматически. Целта и на двете институции винаги е израстването. те са споделили полето на вселенската реалност и ви очакват така, както вие очаквате автобус да ви отведе от едно място на друго. Чудесата се случват след познанието, след протегнатата ръка за прочит или молитва. После ще се питаме - защо чак сега прочетох тази книга, защо чак сега някаква сила ме вкара в църквата. Защото предшестващото ни състояние ни е подготвяло за всичко това. Тези етапи на израстване са всъщност самият живот. Живот, едва побрал се между книгите, иконите и търсенето на нашата собствена истина. Едно обогатяващо пътешествие, нали?

Fashion idol

ЧРД Сандра

Великолепна Сандра Александрова навръх рождения си ден. Поп изпълнителката пленява не само с уникален глас, а и с визия, която променя според стрелките на модата. В този кадър тя заобикаля натрапвания моден кодекс и приветства собствения си избор, който носи оценка отличен. Тук класическото проговаря на езика на бъдещето, чрез трогателна простота, безвремие и космичност. Ако бях на нейно място, щях да нося такъв тоалет на гала концерт на Лили Иванова.

Артистични срещи

Диана Дафова с музикална награда

Диана Дафова и Енрико Сантакатерина се срещат за творчески проект преди малко повече от година. Енрико е впечатлен от творчеството на Диана и предлага да създаде нов аранжимент на нейната композиция One World (Един свят) в различен стил от оригинала, която да изпеят заедно като дует. Този експеримент се оказва много успешен и Диана предлага на Енрико да аранжира и нейната нова песен "Танцът Живот", която е обединяваща и лайт мотив на едноименния й авторски спектакъл, който Диана представя през последните месеци в различни градове на страната. Отличният резултат и успехът на песента пред публика затвърждава творческия им екип. Наскоро Енрико беше в България за представянето на песента "Танцът Живот" на XIV международен фестивал за поп и рок музика, състоял се в зала 1 на НДК.  Енрико  е музикант с богат опит, натрупан от продължителната му работа с известни имена като Албано, Пупо и др. 

Двоен празник

Дует Аморе подгряват Кичка в НДК

Все по-завладяващият сценичното пространство дует Аморе, са на седмото небе. Причините са действително много, но да бъдат част от турнето на Кичка Бодурова е очевидно пръв повод за тази радост. Те ще открият големия и юбилеен концерт на 11 ноември в Зала 1 на НДК. Поводът - 50 години на сцената е наистина впечатляващ, а концертът съвпада с празника на Свети Мина. Той е покровител на семейството, а името му означава „месечина, луна“. Известен Чудотворец, Свети Мина е покровител на сираците и бездомните. Смята се за закрилник и на всички народни лечители, знахари, воини, както и на хората, поели на дълъг път. Св. Мина закриля и жените, затова на този ден те се молят пред иконата на светеца за здраве на децата си, за радост и благополучие на дома. По-добро съвпадение от това да се пее на този ден може да се нарече най-висше щастие.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Лорд Евгени Минчев

Този уебсайт използва "бисквитки"