В Москва осъдиха американец на 13 години затвор за трафик на наркотици (ВИДЕО)

Хамовническият районен съд на Москва осъди американския гражданин Лик Майкъл Травис по делото за широкомащабен трафик на наркотици. Подробностите съобщи телеграм каналът на столичните съдилища с обща юрисдикция.

„Съдът постанови наказание лишаване от свобода за срок от 13 години, което да бъде изтърпяно в поправителна колония със строг режим“, се казва в съобщението.

Той, заедно със съучастника си Вероника Грабанчук, бяха обвинени в трафик на забранени вещества и опит за продажба на наркотици. Грабанчук също беше признат за виновен в престъпления и изпратен в колония с общ режим за 8 години.

Преди това друг американец Робърт Уудланд, който също беше обвинен в незаконно производство и продажба на наркотици, беше осъден на 12,5 години затвор в наказателна колония с максимална сигурност в Москва.

На 23 юни американецът Пол Уилън, който излежава 16-годишна присъда в Русия по обвинения в шпионаж, призова американските власти да предприемат решителни мерки за връщането му и журналиста от Wall Street Journal Еван Гершкович в родината им.

Бившият американски морски пехотинец призова за напълване на затвора Гуантанамо със служители от Руската федерация, арестуване на руски шпиони и правене на всичко, което ще принуди Кремъл да върне арестуваните американци.

По-рано съд във Владивосток осъди американския военен Гордън Блек.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"