В Москва Румен Петков и Владимир Маринов се срещнаха с председателя на Групата за приятелство с България в Съвета на федерацията

Въпросът за фалшивите и за тенденциозните новини, както и медийните издания, които посегателстват грубо върху историята, бе тема на разговор на среща в Москва между лидера на АБВ Румен Петков и заместника му Владимир Маринов с Василий Иконников. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Иконников е председател на Групата за приятелство с България в Съвета на федерацията, почетен гражданин на Разград и човек, който дълбоко обича България, посочват от АБВ.

В рамките на срещата разговорът бе насочен върху настоящата обществено-политическа реалност и налаганите откровени лъжи за близкото минало на България и общата история на държавата ни с Русия. Важен акцент бе необходимостта да съхраним историята си. Василий Иконников изрази силно безпокойство от посегателството върху руските паметници в България, свързани с Втората световна война и опитите за посегателство върху руския храм „Св. Николай“ в София. Той изрази увереност, че добрите отношения между руския и българския народ ще бъдат опазени, независимо от отношенията на днешната върхушка на България към Русия.

По време на разговора бе постигнато съгласие по необходимостта от  възобновяване на двустранните отношения в сферата на енергетиката и енергийните проекти и договореност за общи действия по съхраняване на общата ни история и по перспективно сътрудничество в сферата на културата, история, наука и спорт.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"