В навечерието на 6 септември: КЗП предупреди търговците на туристически услуги за глоби при нарушения

Комисията за защита на потребителите (КЗП) напомни на търговците, предоставящи туристически услуги за настаняване, основните им задължения преди 6 септември - празникът на Съединението на България. Съобщението е публикувано на официалната страницата на КЗП. От Комисията предупреждават, че при неспазване на законовите изисквания са предвидени глоби, които "ще бъдат налагани с цялата строгост на закона".

С наближаването на празника 6 септември, бихме искали да Ви напомним за важните задължения, които имате като предоставящи туристически услуги за настаняване, пишат от КЗП.

На първо място, е изключително важно да имате удостоверението за категоризация на мястото за настаняване поставено на видно място, така че да бъде лесно достъпно и видимо за Вашите гости. Това не само ще осигури прозрачност, но и ще покаже, че спазвате законовите изисквания.

Напомняме, че е недопустимо да въвеждате потребителите в заблуждение относно вида и категорията на мястото за настаняване. Пример за това е, ако представяте обекта си като хотел, докато той е категоризиран като къща за гости или ако твърдите, че е с по-висока категория, отколкото в действителност е. Такива практики са неприемливи и подлежат на санкции.

Също така, не забравяйте, че ценоразписът на предлаганите услуги трябва да бъде поставен на видно място, за да може потребителите лесно да се ориентират в цените и услугите, които предлагате. Прозрачността е ключов елемент за изграждането на доверие с Вашите клиенти.

Г-жа Мария Филипова акцентира, че „с настоящото съобщение повишаване на доверието между потребителите и търговците. Спазването на правилата не само ще укрепи уважението на потребителите към Вас, но и ще Ви защити от евентуални санкции.“

Имайте предвид, че при неспазване на законовите изисквания са предвидени глоби, които ще бъдат налагани с цялата строгост на закона, предупреждават търговците на туристически услуги от Комисията.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"