В Пловдив вдигат 4 многоетажни паркинга

Четири многоетажни паркинга ще бъдат изградени в районите „Тракия“, „Централен“ и „Западен“. Това каза пред журналисти кметът на града Иван Тотев. В момента се оглеждат терените, които са подходящи за целта.

„Един от тях, който ще е една добра алтернатива за паркиране в зоната около Капана и Съдебната палата, е на мястото на старата сграда на бившия ТЕЛК, която ще бъде съборена и на нейно място ще бъде изграден общински паркинг", обясни кметът Тотев, цитиран от "Фокус".

В момента се оглеждат и терени, на които да бъдат стартирани концесионни процедури под формата на публично-частно партньорство. Два от тях са до 15-ти блок в „Тракия“ и до бившия магазин „Евмолпия“. Ясно е, че за да имаме публично-частно партньорство, трябва да има използване на тези зони, подчерта градоначалникът.

Отговорност на районните кметове е много ясно да определят зелените площи и местата, на които може да се паркира, каза още Тотев.

Средствата от приходите от новите паркинги ще бъдат за облагородяване на съответните райони чрез дейности, извършвани от районните администрации.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"