В Пловдив вече ще събират боклука само в светлата част на деня

От ОП „Чистота” променят графика след куп сигнали и оплаквания на гражданите за шум при сметоизвозването

В Пловдив ще събират и извозват вече боклука само в светлата част на деня, обяви инж. Иван Стоянов, директор на общинско предприятие „Чистота” в града под тепетата. До промяната в графика се е стигнало заради десетки постъпили куп сигнали и оплаквания на граждани за шум при сметосъбирането още по тъмно в ранните часове на деня.

„Във връзка с всички постъпили сигнали решихме да променим графика за обслужване на съдовете за смет, като го изтеглим в светлата част на деня. Осъзнаваме неудобството, което това наше действие рискува да предизвика, но за да оправдаем девиза си „Винаги в услуга на града”, сме длъжни да предприемем мерки съобразно получените сигнали.

Предварително искам да се извиним за неудобствата, които ще причини промяната в графика ни - необслужени контейнери до обяд и затруднение на трафика, неприятна миризма от съдове за смет, като се вземе предвид характерът на отпадъка в жегите – дини, пъпеши, домати и други биоотпадъци. Възможно е да има шум във времето за следобедна почивка от 14 до 16 часа”, коментира инж. Иван Стоянов. Директорът на ОП „Чистота” в Пловдив допълни, че промяната в графика ще започне от 16 август (сряда).

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"