В Пловдив разкриха извършител на грабеж и нападение над 87-годишна жена

Служителите на отдел "Криминална полиция" и Второ РУ на МВР-Пловдив разкриха и задържаха извършителя на грабеж, извършен на 9 ноември в града под тепетата.

Тогава 87-годишна пенсионерка се оплакала в полицията, че е получила обаждане по телефона от мъж, представител се за лекар.

Той й съобщил, че неин родственик е в болница след катастрофа и за лечението спешно трябва да се заплати определена сума. Възрастната пловдивчанка продиктувала адреса си и малко по-късно в дома й се явил непознат. Докато домакинята обмисляла дали да му предаде парите, мъжът я повалил на земята, издърпал от ръцете й приготвените пари, които били около 3000 лева, и побягнал.

От проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че извършител на грабежа е 56-годишният Е.В. от София, който е задържан за 24 часа в ареста на Второ РУ-Пловдив. Апашът се оказал криминално проявен и осъждан.

За случая е уведомена Районна прокуратура и се очаква полицейският арест да бъде удължен със 72 часа, през които държавното обвинение поиска от съда налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на столичния бандит.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"