В рекордните жеги: Румънската патриаршия с призив към църквите за "Молитви за дъжд" 

Румънската патриаршия отправи апел към църквите да се молят за дъжд в "призив за молитва за края на сушата", отправен към епархиите.

След полунощ беше регистриран нов рекорд за най-топлата нощ в историята на времето в Румъния - температурата не падна под 29,8 градуса.

"В настоящия контекст на сушата, засягаща селското стопанство и други области на дейност, Румънската патриаршия се обръща с родителски призив към всичките си епархии да отслужват молитвите, които се казват "по време на суша", пише в свое прессъобщение на Румънската патриаршия, цитирано от PRO TV.

Молитвите за дъжд се извършват "според увещанието на св. пророк Захария: "Искайте от Господа дъжд навреме, ранен и късен дъжд! Господ изважда светкавица и праща дъжд; Той дава хляб на човека и трева на добитъка" (Захария 10, 1), казва цитираният източник.

Представители на църквата обясниха и "методиката" на борбата със сушата чрез молитва: "Тези специални молитви се четат в църкви или на полето, така че Бог да изпрати дъжд за плодородието на земята. Освен това, осъзнавайки факта, че Бог е Този, който ни дава от небето "дъждове и плодородни времена" (Деяния 14, 17), ние призоваваме да увеличим молитвата и да помогнем на нуждаещите се през този период на изпитание.

TRUD_VERSION_AMP:5//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"