В Румъния показаха останките от дрона Gheran, в района има няколко кратера (СНИМКИ)

Министерството на националната отбрана на Румъния потвърди, че останките от дрона, открит близо до Плауру, са от дрон, произведен в Иран, използван от руската армия. Появиха се и кадри на парчета от него. Мястото, където са паднали, е видимо забележимо, особено след като са оставили след себе си овъглени дървета и кратер, пише Digi24.

На изображенията се виждат няколко кратера и места, където е изгоряла растителността. Фрагментите от дрона ще бъдат прибрани от военните и анализирани. Предстои армейски специалисти да установят дали тези дронове са имали експлозиви.

Военното ведомство потвърди в четвъртък, че е открило отломки от руски безпилотни самолети Gheran близо до град Плауру, в района, където са били издадени съобщения Ro-Alert в резултат на руски атаки, насочени към инфраструктура на украинския бряг на река Дунав.

И в нощта на сряда срещу четвъртък, както и миналата нощ, Министерството на отбраната вдигна във въздуха бойни самолети за наблюдение на въздушното пространство след атаките с дронове близо до румънската граница. Ръководителят на украинските военновъздушни сили каза тази сутрин, че три руски дрона, насочени към територията на Украйна, са пристигнали в Румъния.

TRUD_VERSION_AMP:6//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"