В руския парламент предложиха връщането на студентските бригади

Сенаторът от горната камара на руския парламент Наталия Косихина предложи да се включат ученици и студенти в есенната кампания за прибиране на реколтата. Тя разказа за инициативата си пред РИА Новости.

Парламентаристът от Ярославска област предлага да се разгледа въпросът за привличане на работа на гимназисти, както и на студенти. Тя вярва, че полезната работа ще позволи на младежите да откъснат ума си от неприятните мисли, ще им даде възможност да се срещнат с нови хора и да усвоят нови умения.

„По време на ученическите си години и като ученик аз самата многократно участвах в тези работи. Това ми даде незабравими спомени и нови приятели, с които все още помним как сме работили заедно“, споделя Косихина.

Косихина отбеляза, че няколко дни, прекарани на чист въздух, „ще имат положително въздействие не само върху нивото на физическа издръжливост, но и ще станат най-важната стъпка в социализацията“.

„Един или два дни, прекарани на чист въздух, ще имат положително въздействие не само върху нивото на физическа издръжливост, но и ще се превърнат в най-важната стъпка в социализацията в условия, в които, за съжаление, много тийнейджъри и младежи предпочитат виртуалното общуване пред реалното едно“, посочи Косихина.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"