В СУ започна кампания за подаване на заявления за еднократна финансова помощ

Започна кампания за подаване на заявления за еднократна финансова помощ. Това информират от Комисията по стипендии, награди и помощи към Студентския съвет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Кампанията ще продължи до 13 януари, включително. Право да подават заявления имат само учащите се в редовна форма на обучение, държавна поръчка.

За нея могат да кандидатстват кръгли сираци, които са на възраст до 26 години; студенти с над 50% намалена трудоспособност; обучаващи се от семейство с три и повече учащи деца, студентско семейство с три и повече учащи деца; самотни майки на деца до 6-годишна възраст при неизвестен баща.

Ще се разглеждат и документи на студенти с други специфични случаи на тежко материално положение, отбелязват от организацията.

Обучаващи се, на които вече е отпусната еднократна финансова помощ за учебната 2022/2023 година, нямат право да кандидатстват отново за такава. Документи се подават само по електронен път на адрес delovodstvo@uni-sofia.bg.

Всеки документ в имейла трябва да бъде изпратен в отделен файл от официалната СУ електронна поща на кандидатстващия за еднократна финансова помощ. 

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"