В „Юве“ имат издънка за 50 млн. евро

Дебютът на Дъглас Луис в титулярния състав на „Ювентус“ се превърна в истинска катастрофа. Лятното попълнение на „Старата госпожа“ бе най-слабият на терена при 0:0 като гост на „Емполи“ в мач от 4 кръг на Серия А. Националът на Бразилия коства на клуба 50 млн. евро това лято, като половината от парите бяха под формата на играчи - Енцо Баранеча и Самуел Ийлинг Джуниър. Водещите медии на Апенините се обединиха около мнението, че дотук Луис е трансферната издънка в Торино, поставяйки му оценка 5 от 10 за 67 минути игра. В същото време „бианконерите“ записаха второ поредно нулево реми след това с „Рома“, но и общо четвърта „суха мрежа“ през кампанията. Само още четири пъти клубът не е допускал попадение след първите 4 кръга на сезона.

Дебют като титуляри направиха още Нико Гонзалес, привлечен от „Фиорентина“, както и Тюн Копмайнерс. Сега пред „Юве“ предстои двубой с ПСВ в Шампионска лига, а това е и първи мач на Тиаго Мота в Европа като треньор.

„Те са свикнали да доминират във вътрешното първенство, но сега ще опитаме да им вземем топката и да контролираме инициативата“, обяви наставникът.

В същото време спря пропадането на „Милан“ – след 3 мача без успех под ръководството на новия треньор Пауло Фонсека тимът записа убедително 4:0 над „Венеция“. Всички попадения паднаха преди да е изминал и половин час игра. Сериозен принос имаше вратарят на съперника Йесе Йоронсен, сгрешил нелепо при гола на Тео Ернандес и направил дузпа. Общо наказателните удари в мача бяха 2, реализирани от Кристиан Пулишич и Тами Ебрахам. А Ернандес вече има 28 гола за „Милан“, с един по-малко от най-резултатния бранител в историята на клуба – Паоло Малдини.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"