Ван Гаал е най-желан за треньор на Холандия

Луис ван Гаал е най-желаният национален селекционер на Холандия. В анкета на вестник "Телеграф" близо 40 процента от феновете искат ветеранът да излезе от пенсия и да класира "лалетата" на Мондиал 2018. Два пъти Ван Гаал води Холандия, като през 2014 г. ги класира на трето място на световното първенство в Бразилия.

Доста изненадващо второто място в желанието на запалянковците е Юрген Клинсман, когото искат 20 процента. А между Германия и Холандия царува отколешна вражда. Клинсман стана трети в света с Бундестима, а преди няколко месеца беше уволнен като селекционер на САЩ. Въпреки това Клинси свърши добра работа с янките, спечели КОНКАКАФ Голд Къп, а на Мондиал 2014 отпадна на осминафинал от Белгия.

Фаворитът в прогнозите Франк де Бур сам се изключи от надпреварата за поста на Дани Блинд. Неговият агент Гуидо Алберс обяви, че бившият треньор на "Аякс" и "Интер" предпочита да води клубен отбор, а не национален. "Иска да е на терена всеки ден, а не през няколко месеца", обясни мениджърът.

Подобна бе реакцията и на Роналд Куман, мениджъра на "Евертън". Легендарният защитник е сред потенциалните цели и на "Барселона" като наследник на Луис Енрике. "Не е сега проблемът да говоря за напускане на моя отбор", каза Куман.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"