Ваня Кастрева: Чуждоезиковото обучение е приоритетно за голям процент от столичните ученици

И тази година в общи линии се запазиха Топ 10, даже бих казала Топ 20, от училищата с най-висок бал, като вътре има различни несъществени размествания. Това, което прави впечатление е, че ТУЕС излезе на второ място и измести Немската гимназия. Но разликата между СМГ, която вече държи "палмата на това първенство" години наред, е повече от 26 точки. Това каза за БНТ Ваня Кастрева - началник Управление на образованието - София-град.

Кастрева каза още, че напред излиза Националната природо-математическа гимназия, все по-желани са и професионалните училища.

"И тази година на първо място е 22 СЕУ - комбинацията английски с испански, следвана от 32-ро, отново профил "Чужди езици", следва Испанската гимназия. Изобщо чуждоезиковото обучение е приоритетно за голям процент от столичните ученици. Те са пожелали над 2 хиляди пъти съответната паралелка", допълни Кастрева.

"Аз винаги съветвам родителите да направят така своя избор, че в края на гимназията учениците да знаят добре поне два чужди езика. Надявам се всички да направят своя добър избор, да спазват технологичните срокове, за да не пропуснат възможността да се запишат в желаното училище“, заяви Кастрева.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"