Варан става ментор в съблекалнята

Френският централен защитник Рафаел Варан обяви, че се оттегля от професионалния футбол на 31-годишна възраст тази есен поради тежки контузии, които пречеха на представянето му през последните години.

След това италианският Комо, последният клуб в кариерата му, му предложи място в ръководството, а Варан планира да започне работа в нова роля в близко бъдеще.
„Преминах през много в моя собствен футболен път. Понякога беше много, много трудно и сега искам да стана ментор, за да помогна на играчите да намерят баланс във футбола.
Когато имате малко опит, не можете да видите всички тези скрити трикове. По време на кариерата си сменях средата няколко пъти и понякога трябваше да поставя определени бариери с роднини или външни хора, които идваха или се приближаваха към мен.

Във футболните тренировъчни центрове никога няма да бъдете научени как да промените социалната група около вас, как да управлявате промените в живота с хората около вас. Видях колко кариери не успяха да свършат нормално и семействата се разпаднаха заради това.

Проблемът е и конфликт на интереси, а фокусът на всичко това са играчите. Просто цялата система е конфигурирана така, че играчът да не мисли и да не вижда, че е използван. Когато вече имате малко футболен опит, виждате цялата тази скрита игра, трикове с агенти и т.н.

След това имате избор да приемете, че сте измамен и да подпишете каквото и да е за собственото си спокойствие, да си гледате работата в интерес на семейството и играта.
Може да не сте съгласни с това, което отнема много, много енергия, за да бъдете това, което искате.
Не искам да говоря много, но е важно да се знае, че футболът е много специфична индустрия“, каза бившият френски футболист.

Припомняме, че Варан изигра общо 480 мача на клубно ниво и 93 мача за националния отбор на Франция.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"