Варненският зоопарк обяви „Месец на дарителите“

Варненският зоопарк обявява октомври за „Месец на дарителите“. Откриването на инициативата ще бъде в събота от 10 часа. „Искаме да изкажем благодарност към всички, включили се в нашата кауза – осиновителите и дарителите, и през този месец да покажем колко оценяваме тяхната помощ и ангажираност“, съобщиха от екипа на общинското предприятие.

В зоопарка се приемат материали, инструменти и консумативи за ежедневната работа на служителите, специализирана литература, ветеринарно-медицинско оборудване, строителни материали, както и плодове, зеленчуци и зърнени фуражи за обитателите, които са над 400.

Десетки животни и птици имат осиновители, които се грижат за издръжката им. Програмата „Осинови бебета на Зоопарк-Варна“ работи от 2013 г., а сред благодетелите са както фирми, така и физически лица. С получените средства в зоопарка се правят редица подобрения – кухня за приготвяне на храна за животните, нови местообитания и др. Осиновителите могат да сключват договори за срок от 1 месец до 2 г. Най-скъпа е месечната издръжка на тигър – 290 лв. С 30 лв. по-малка е тя за лъвовете, а най-евтина е на гълъбите – 20 лв.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, "Труд news", Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"