Варненският Икономически университет ще обучава магистри съвместно с три европейски висши училища

Завършилите програмата "Междукултурен бизнес – Магелан" ще получават четворна диплома

Академичният съвет на Икономически университет – Варна утвърди нова интегрирана международна магистърска програма "Междукултурен бизнес – Магелан". Тя е разработена и ще се прилага съвместно от четири европейски висши училища: ИУ-Варна, ИУ-Катовице (Полша), университетите в Дебрецен (Унгария) и "Кардинал Херера" във Валенсия (Испания), които са част от международната университетска мрежа Dukenet. В рамките й вече има две успешни съвместни магистърски програми с четворни дипломи по търговия и маркетинг. Такива ще получават и завършилите двугодишния курс на обучение по "Междукултурен бизнес – Магелан". Целта й е да развие глобални лидери, които да ръководят културно разнообразни и географски разпръснати екипи в мултикултурна среда, съобщиха от ИУ-Варна. 

Приетите в програмата студенти ще учат по един семестър във всеки от четирите университета партньори. Първият семестър за учебната 2022/2023 г. ще се проведе в Катовице, вторият – в Дебрецен, третият – във Варна, а финалният - във Валенсия. Окончателната дипломна работа трябва да бъде завършена до края на последния семестър  като е предвиден и студентски стаж от минимум 3 месеца.  

Занятията ще се провеждат от преподаватели от четирите страни и от други университети с богат опит в областта на международния бизнес. По време на обучението ще се използват най-новите методи на преподаване - интерактивни лекции, казуси, учене чрез опит, интензивни програми, симулационни игри, както и срещи с предприемачи, учебни посещения или консултантски проекти.
Завършилите програмата ще имат квалификация да бъдат назначени на мениджърски позиции в международни корпорации.  

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи

Този уебсайт използва "бисквитки"