Васил Петров ще зарадва столичани с Коледен концерт

Хилядите почитатели на Васил Петров ще имат уникалната възможност да чуят Коледни класики в негово изпълнение на живо в Музей-галерия „Анел“ – София. Събитието е на 27 декември от 19 ч., а публиката ще бъде посрещната с празнично  настроение от младата художничка Любена Фокс, която ще открие на същото място  своя изложба живопис от 18 ч. Така този мултижанров проект ще привнесе красота, емоции и Коледен благослов на третия ден от рождество Христово за всички присъстващи...

Проектът се реализира от Фонд за изкуство и култура „Ангел Симеонов“ с партньорството на VIP Awards, 24/42 Estate Winery, NAO Design.

Васил Петров ще представи едни от най-красивите Коледни песни от Американската и Европейската класика. Този своеобразен прочит на певеца ще бъде допълнен от авторски песни – репертоар, с който той отново разкрива умението си интелигентно да интерпретира класики в неговия разпознаваем и забележителен певчески стил. За първи път на живо ще звучат авторски Коледни песни, както и нова песен по текст на Ангел Симеонов и композитора Росалин Наков.

Заедно с талантливите музиканти на родната джаз сцена – Мирослав Турийски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас), ще изпълни White Christmas, Jingle Bells, Ave Maria, Hаve yourself a Merry Little Christmas, The Christmas songs, Winter wonderland и други; ще пресъздаде топлината и светлата вяра, с които свързваме Рождество Христово. Някои музикални експерти с право определят Васил Петров с престижното прозвище „Българския Франк Синатра. Frankenpost го нарича „изпълнител с невероятно сценично присъствие, с кадифен глас и изключителна  красота“, а немският вестник „Echo“ пише: „Не само с гласа и топлината на ласкателния си баритон, но също така и с гладкостта и хладността на външния му вид напомня на The Voice“. 

Любена Фокс е родена през 1994 г. в София. През 2013 г. завършва Националното училище за изящни изкуства със специалност „Илюстрация“. Същата година продължава обучението си във Флоренция при маестро Джон Ейнджъл и Джеред Возники и през 2016 г. завършва Академията за класически изящни изкуства „Ейнджъл“. След това учи при Алесандро Дари, специализира и при маестро Роберто Ферри, смятан от експертите за съвременния Караваджо. Любена Фокс е част от интернационалното течение за възраждане на реализма. Картините ѝ изобразяват човешките емоции и използват предметната символика като изразно средство. Разбирането на Любена е, че изкуството е инструмент за постигане на по-дълбоко вникване в нас самите и нашите чувства, затова то трябва да е достъпно и понятно за публиката.

Ще очакваме феновете на изящната живопис и на вечните Коледни хитове на 27 декември 2021 г. в хотел „Анел”, София, бул. „Тодор Александров“ №14.

Местата са ограничени съгласно противоепидемичните изисквания. Тел. за резервации и подробности: +359 2 911 99 00. Билети – на място в залата преди концерта.

Събитието във фейсбук:

https://www.facebook.com/events/339621697553858/?ref=newsfeed

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"