Васил Терзиев: С отварянето на новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков”, намаляваме задръствания в тази част на града

Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града. Движението между бул. "Черни връх" и ул. "Емилиян Станев" вече е в двете нови платна, а новото трасе за трамвай е бъдещето на по-зеления градски транспорт. Тротоарите са готови, велоалеите са на място, а маркировката скоро ще очертае и бус лентата. Работата продължава в следващия участък до ул. "Луи Айер". Това написа във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

„На 20 октомври ще заработи и участъкът при бул. "България" и Околовръстния път. Тази важна връзка ще премахне друго от големите задръствания в района.

До края на месеца отваряме още няколко ключови булеварди, защото искаме София не просто да се движи, а да лети! По-лесно, по-бързо, по-гладко.

Работим усилено върху създаването на транспортен модел, който ще ни позволи да решаваме транспортните проблеми в реално време и да въведем технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура.

В София днес има около 800 000 автомобила, като 70 000 нови коли се регистрирани само тази година. Разбираме какво предизвикателство е това за града и колко критично е да се движим напред с модерни решения и смели проекти. И точно тук няма място за бързи предизборни обещания и временни решения.

Краткосрочните политически лозунги може и да звучат добре, но не движат града напред. Ние сме тук за реални промени, дългосрочни решения и устойчиви инвестиции. Защото София може да се развива само с добре планирани действия и реални резултати”, добави още Терзиев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"