Вдигнаха заплатите в шуменската болница

След 50 дни преговори със синдикатите ръководството на болницата в Шумен стигна до споразумение за увеличение на заплатите на персонала, избегнат е старт на стачни действия. В сряда то бе подписано от болничния управител д-р Атанас Атанасов и представителите на КНСБ и "Подкрепа".

Възнагражденията се вдигат със задна дата от 1 април, като началните основни заплати се увеличават с 40 лв. за лекари и 20 лв. за мед.специалисти. Това ще струва още 15 000 лв. месечно от бюджета на здравното заведение, което в момента изпитва финансови затруднения и е в ход оздравителна програма. Синдикалисти са категорични, че скокът не слага край на преговорите, но най-рано те ще могат да бъдат подновени след 2 месеца при наличие на правителство.

Управителят д-р Атанасов заяви амбиция за ново повишение на заплатите, но го обвързва с увеличени приходи от основна дейност.

Ръководството прави възможното за преструктуриране, оптимизиране на разходите и вече текат предизвестия за освобождаване на 30 души пенсионери и хора на втори трудов договор.

За 24 април е насрочено общо събрание на акционерите на болницата, след като то се провали на 7 април.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"