Вежди Рашидов: Не виждам послание от тези протести

"Не виждам послание от тези протести. Виждам едни хора, които искат да свалят едно правителство. Искат оставки и нищо друго". Това коментира председател на комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов пред БНР. Той подчерта, че протест се прави, когато хората имат ясни позиции и ясни искания. 

"ГЕРБ би трябвало да изкара мандата си докрай, защото протестиращите са 1000, 2000, 3000 човека, но не са целия български народ. Незаконният митинг е противоконституционен, което дава пример, че анархията се опитва да прави преврат. Демокрацията казва, че на избори, като не харесват Бойко Борисов, хората пускат бюлетина и избират някой друг, когото те желаят. Това е демокрацията", посочи Рашидов.

"Сигурно грешки е имало в едно дълго управление от 10 години, но дали е по-важно какво сме направили и дали тези грешки са ни помагали, или сме вредили", каза Рашидов и категорично заяви, че не защитава Бойко Борисов, но подчерта, че ако той има някаква вина, тя трябва да се докаже, а не "да се хвърлят думи на улицата".

Вежди Рашидов оспори "мантрата, която завъртя президента Румен Радев", че в парламента са мутри. "Ако има мутри, той да посочи кой, ако има крадливи, да ги посочи по име", категоричен беше депутатът от ГЕРБ.

Скулпторът представи новата си книга "ВЕЖДИ", която ще има премиера в четвъртък, 24 септември.

"Единствената ми мечта е била да стана голям художник", сподели Рашидов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"