„Величие“ сами се ликвидираха в парламента (обзор)

Част от народните представители от разпаднатата група били във финансова зависимост

Ивелин Михайлов заключил депутати в хамбара си, държал ги 4 часа, а на сбирките събирал пари в кашони, твърди Николай Марков

Независимите депутати вече са 17

Шестима депутати от “Величие” ликвидираха парламентарната група на партията, напускайки я. Отцепниците са: Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова, Росица Калинова, и всички те са от отбора на т. нар. идеолог на “Величие” Ивелин Михайлов.

В четвъртък Централният съвет на партията призова Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната група, а Виктория Василева доброволно да се откаже от заместник-председателската позиция в Народното събрание. Това решение беше публикувано и в официалния сайт на партията.

Сутринта Николай Марков заяви, че няма да се оттегли от поста председател на парламентарната група (ПГ) на “Величие”. В телевизионен блок той обясни, че разломът между него и Ивелин Михайлов настъпил, след като Ивелин заключил депутатите от “Величие” в хамбар в собствената си къща и ги държал от 15:00 до 19:30 часа. “Държа ги, докато аз отида да му кажа, че задържането на депутати по този начин, изземането на телефоните им и хвърлянето им на друга страна, тоест лишаването им от комуникация, е престъпление”, каза Марков. Той заяви, че депутатите на “Величие” били заключени в деня, след гласуването за Временната парламентарна комисия за изработването на правилника на Народното събрание.

Оттогава той (Михайлов-бел. ред.) ни нарича предатели всички и призовава хора да ни убиват, допълни подполковникът. Марков определи Михайлов като най-голямата му житейска грешка. Според него конфликтът се задълбочил, след като поискал пред всички депутати бизнесът на Михайлов да се отдели от партийната работа. “На срещите, които Михайлов прави и които уж са с партийни цели, да се освобождаваме от мафията, реално се събират пари в кашони, продават се книги по 150 лева на Ивелин Михайлов”, каза още Николай Марков.

Той обясни, че е бил избран за председател на партия “Величие” на Национална конференция на формацията, която била в “Историческия парк” и Албена Пекова лично го поздравила. Издаден бил и протокол, че е председател на партията, но до момента в регистъра Пекова стои като шеф на партията. Марков обясни, че задължение на тези, които са провели конференцията, е да внесат документите в съда. “Оказа се, че това е поредната измама и че те не са внесли документите в съда”, подчерта подполковникът.

Той обясни, че част от депутатите на “Величие” са във финансови отношения с Ивелин Михайлов - на някои от тях дори се водят фирми, които фактически са на собственика на “Историческия парк”.

След разпада на групата на “Величие” независимите депутати в Народното събрание стават 17.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"