Венгер пожела да остане в „Арсенал“, разпали дебат на Острова

 

Арсен Венгер, мениджърът на „Арсенал“, взе съдбовно решение относно своето бъдеще в клуба. Настоящият договор на французина изтича в края на сезона, но въпреки растящото фенско недоволство той е готов да остане на „Емирейтс“.

По този начин опитният наставник прехвърли топката в ръководството на „артилеристите“, което трябва да вземе крайното решение. По-рано този месец от клуба обявиха, че най-важното е и двете страни да бъдат доволни, но не пожелаха да открехнат повече завесата около разговорите с треньора.

„Моето решение няма да бъде обвързано с това дали ще играем в Шампионската лига, защото аз винаги класирах отбора в Топ 4 в последните 20 години - каза самият Венгер. - Моята перспектива е по-голяма от това. Последният резултат няма да бъде решаващ за това какво ще правя. И няма да настъпи краят на света. Дълго време именно това бе ситуацията, но вече не е така. Имам предвид финансово. Разбира се, на спортния фронт би било голямо разочарование, но от финансова гледна точка Шампионската лига няма същото въздействие, както преди пет или шест години. Това е така заради парите от телевизионните права във Висшата лига.“

По този начин треньорът, предвождащ „Арсенал“ през последните 22 години, даде да се разбере, че новият му контракт не е обвързан с определени цели.

Решението на Венгер разпали дебати на Острова, а и някои от най-влиятелните анализатори съставиха списък с нещата, които мениджърът трябва да промени през лятото.

Една голяма част от тях е насочена към селекцията на тима, която през последните години не е на нивото на останалите водещи клубове в Англия.

Колумнистът във в.„Мирър“ Анди Дън е още по-краен. Според него с финала на сезона на „Емирейтс“ трябва да стартира тотално преобразяване на отбора и трансферна революция.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"