Венгер ще пуска резервите в Базел

Очакванията са на път да се оправдаят и Арсен Венгер ще пусне резервен състав срещу "Базел". А поражение на класиралия се вече "Арсенал" ще принуди "Лудогорец" да бие на всяка цена ПСЖ, за да остане в Лига Европа.

Венгер каза след последните мачове, че на 90 процента французите са първи в групата. И предвид това суперзвездите Месут Йозил, Алексис Санчес, Тио Уолкът, Шкодран Мустафи, Оливие Жиру и Петер Чех остават извън мача на "Санкт Якоб". Едва за втори път през сезона атаката на "Арсенал" се очаква да води испанецът Лукас Перес. Ще му партнират изпадналият в дупка Алекс Окслейд-Чембърлейн и Алекс Ивоби. Според английските медии халфовата линия ще бъде съставена от Аарон Рамзи, Мохамед Елнени и Гранит Джака. А защитници ще бъдат Мейтлънд Нилс, Габриел, Род Холдинг и Киърън Гибс. Вместо Чех ще пази Давид Оспиня, който пази в Шампионската лига.

Венгер е прочут с тактиката си да пуска подобен тим, когато мачът не е решителен. Преди старта на последните двубои "Лудогорец" води на "Базел" с по-добра статистика в директните двубои, но "Арсенал" очевидно е готов да "отстъпи" точки на швейцарците.

Въпреки победата с 5:1 над "Уест Хем" в събота легендата на "Арсенал" Йън Райт отписа шансовете на тима за титла във Висшата лига. "Не виждам с тази игра как Венгер може да изведе отбора до първото място", каза големият голмайстор.

"Арсенал" ще се опита да привлече мегазвездата на "Борусия" (Дортмунд) Пиер-Емерик Обамеянг, но чак след края на сезона.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"