Вендинг машина за лекарства решава проблема с липсата на денонощна аптека в Благоевград

Вендинг машина за лекарства ще реши до известна степен проблема с липса на денонощна аптека в Благоевград. Това заяви кметът на общината Илко Стоянов.

Към момента една от аптеките в града е изразила готовност да зарежда машината, която ще бъде монтирана в централната част на града.

Предстои да бъде проведена среща с аптекарите в Благоевград, на която да се обсъди възможността за поставяне на повече такива пунктове, обяви кметът на Благоевград.

Илко Стоянов коментира и ситуацията с разпространението на COVID-19. На днешния кризисен щаб за борба с коронавируса е станало ясно, че Благоевград е на ръба на червената зона.

Натискът към лечебните заведения се увеличава, но лекарите и персоналът в болниците, както и хората не са толкова уплашени, каза Стоянов. Основният проблем остава недостигът на медици, допълни той.

Именно липсата на кадри е причина все още в Благоевград да не заработи COVID зона, стана ясно още на брифинга. Преди няколко седмици се повдигна въпроса за триeтажен кабинет. В настоящите условия вече говорим за COVID зона, общината има готовност да съдейства с логистичната и материалната част за създаването й, но няма желаещи да работят в нея, посочи Илко Стоянов. Към момента една медицинска сестра е изразила готовност да работи в бъдещата COVID зона, търсят се стимули за работещите там, с които да бъде привлечен персонал, допълни градоначалникът.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"