Вендинг машини за патрони се появиха в супермаркети в САЩ (ВИДЕО)

Вендинг машините са популярна алтерантива на магазините за горещи напитки, безалкохолни, закуски и други дребни стоки. В България вече виждаме и улични автомати за приготвяне на място и продажба на паци, например. В Япония, например, по този начин може да си купите смартфон, смарт часовник и всякакви аксесоари за тях.  

Компания в САЩ обаче издигnа бизнесa на различно ниво, като инсталира автомати за продажба на боеприпаси в хранителни магазини в три щата - Алабама, Оклахома и Тексас, позволявайки на посетителите да си купят куршуми заедно със седмичния пазар за зареждане на хладилника.

От American Rounds посочват, че техните машини използват скенер за идентификация и софтуер за лицево разпознаване, за да проверят възрастта на купувача и са „бързи и лесни“ за използване - като компютърен таблет, съобщава Асошиейтед прес. 

Но противниците на идеята не без основание се притесняват, че продажбата на куршуми от улични автомати ще доведе до още повече случаи на стрелба в САЩ, където насилието с оръжие уби най-малко 33 души само на та годишния национален празник - Деня на независимостта, на 4 юли.

Компанията пуверява, че транзакциите са по-сигурни, отколкото онлайн продажбите, които може да не се изисква от купувача да представи доказателство за възрастта си, или от магазините за търговия на дребно, където има риск от кражби.

Американското законодателство изисква човек да е навършил 18 години, за да купува боеприпаси за пушки, и 21 години, за пистолети. 

От компанията посочват, че че техните машини изискват купувачът да е поне на 21 години.

Той трябва да сканира шофьорската си книжка, за да потвърди възрастта си. Сканирането също така проверява дали документът е валиден. Това е последвано от сканиране за лицево разпознаване. Цялото преживяване отнема минута и половина.

Наскоро друга компания в САЩ пусна на пазара автоматизирани павилиони за продажба на продукти от канабис в диспансери, в щати, където марихуаната е легална.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"