Версия: Ивелин Банев - Брендо може да е в България от две години

Ивелин Банев - Брендо може и да е в България от близо две години. Това съобщават от БНТ, цитирайки свои източници. 

Те припомнят, че през юни 2022 година малък самолет "Пайпър", ниско летящ, навлезе във въздушното ни пространство, презареди край Видин и кацна между Търговище и Шумен. Тогава стана ясно, че литовецът Брониус Заронскис е продал машината на украинци седмица преди полета до България.

Преди няколко месеца пък се появи новината, че Брендо е забелязан от кмета на врачанско село. След като търсел трюфели в гората, "Кокаиновият крал", както е познат Ивелин Банев, се отбил в кметството, за да поиска нотариална заверка от управника. 

"Миналата година дойде в кметството. Поздрави, беше с още един човек, бяха облечени спортно с анцузи, с обувки кубинки, шапка имаше на главата. Поискаха от мен да им направя нотариална заверка, която ще им потрябва на следващия ден, за да го представлява някъде адвокат", обясни по-късно Тошко Сашов. Той обаче не познал осъдения мъж, а след като погледнал личната му карта, заверил пълномощното. 

"Може би, 6 месеца или по-малко след като се направи това пълномощно при мен дойдоха полицай от районно управление Бяла Слатина, които ми зададоха въпроси, на които отговорих. След това имаше ново посещение от София. Тогава разбрах и честно казано малко изтръпнах, ама то премина. Не знаех кой е, не знаех кой е", разказа още той. 

Рано сутринта днес Банев се предаде в Софийския затвор. Той се появи заедно с адвоката си и огромна раница на гърба си. 

"Да, аз съм Евелин Банев", каза Брендо в отговор на журналист. Запитан дали осъзнава какво се случва, Банев хладнокръвно заяви: "Разбира се." 

Той спокойно се озова пред портите на затвора, където изненада охраната. На свой ред мъжът, който пазеше входа, едва не го отпрати да си ходи. 

"Добро утро, аз съм адвокат Зафиров, това е Ивелин Банев. Явява се за изтърпяване на присъдата си", каза адвокатът на мъжа. Той на свой ред заяви, че "не е такава процедурата", след което се прибра в кабината си, навярно за да говори с някого. През това време Берндо чакаше спокойно пред портата. Двамата с адвоката му дори се опитаха да влязат, но бяха изгонени от охранителя, който отново повтори, че "не такава е процедурата". 

В крайна сметка Ивелин Банев - Брендо беше вкаран в затвора. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"