Ветеринарните лекари готвят протести заради неизплатени извършени дейности

Ветеринарните лекари се готвят за масови протести заради отказ на държавата да им изплати дължимите средства за извършените дейности по контрол и ликвидиране на болестите по животните. Това съобщи пред БНР д-р Мирослав Първанов от Български ветеринарен съюз.

"Няма да ни бъдат разплатени основни мероприятия, в които ние сме вложили сериозни средства. Ваксинация за син език, изследването за туберкулоза - аргументът е "Няма пари".

По думите на д-р Първанов, държавата дължи на частните ветеринари 15 млн. лв., от които ще бъдат платени само 5 милиона. Според ветеринарите, останалите пари са отклонявани за други дейности противозаконно. Ветеринарният съюз подготвя реакция на решенията на Фонд "Земеделие":

"Завеждане на жалба във Върховния административен съд, сигнализиране на всички възможни институции за нарушенията на закона от Държавния фонд земеделие и НЗХ. Ние излизаме в готовност за масирани национални протести, ако спешно Държавният фонд не промени тези указания" - каза пред "Хоризонт" д-р Мирослав Първанов от Ветеринарния съюз.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"