Вече 48 души подкрепят редовен кабинет, заявиха ИТН след среща с напусналите ПГ на ДПС

Мнозинството за съставяне на правителство с третия мандат след днешната среща нарасна на 48 души. Това заяви Станислав Балабанов, заместник-председател на парламентарната група на "Има такъв народ", след края на срещата с нечленуващите в парламентарна група депутати, заявили се за единство на ДПС под ръководството на почетния председател на Движението д-р Ахмед Доган.

"Българското общество не трябва да чака месеци наред, за да може партийните сметки на няколко човека да излязат, а напротив. Обръщам се към останалите политически лидери - да има разум и воля да потиснат егото си, да помислят практично и да видят има ли резон да работим в името на българското общество", заяви Балабанов. 

"От днешната среща можем да кажем, че до много голяма степен има съвпадение във визията и приоритетите ни с ИТН", каза след края на разговорите пред журналисти в парламента председателят на ДПС Джевдет Чакъров. По думите му става въпрос за принципен разговор, за представяне на цели и приоритети в рамките на евроатлантическата ориентация.

"Ако се състави правителство, макар и да са минималните шансове, би било добре то да е с ясен хоризонт, с отговорности и възможности, ако не – нека тези срещи в диалогична среда да са първите стъпки в 51-ия парламент да намерим изход в тази критична ситуация", смята Чакъров. Имаме отговорност не да чертаем червени разделителни линии, а да търсим сближаване на позиции, подчерта той.

На първо време, според депутатите от ДПС, нечленуващи в парламентарна група, е важно да се реализират всички стъпки в съдебната реформа.  Сходства с ИТН имали и по отношение на националната сигурност, енергетиката. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"