Видеосъдията на ФИФА се провали

Санкт Петербург - Купата на конфедерациите е първият турнир с видеосъдии в историята на футбола. И още на неговия старт дойде първият гаф. В 14-ата минута на мача Русия – Нова Зеландия централният нападател на домакините Дмитри Полос бе повален от вратаря Стефан Маринович. Телевизионното повторение показа, че дузпата е 100-процентова, но реферът отсъди аут.

В този момент обаче замълча и видеосъдията, който трябва да гледа на многобройни екрани някъде извън стадиона. И веднага да сигнализира. ФИФА изпробва допълнителен рефер, въоръжен с „много очи”, за ситуации като голове, засади, червени картони и дузпи. Това са четирите компонента, предизвикващи най-често фатални грешки и съответно влияние върху резултатите. След дебютната грешка от ФИФА замълчаха защо видео съдията не сигнализира на главния, че е трябвало да отсъди дузпа.

В същото време в Русия са доволни от усмивката на президента Владимир Путин. Многократно държавният глава бе фокусиран от камерите при победата на Русия. Путин пристигна на стадион „Крестовски” с хеликоптер точно 30 минути преди началото на мача и зае мястото си до президента на ФИФА Джани Инфантино. Преди турнира Путин призова футболистите да се държат като воини на терена. Въпреки, че Нова Зеландия не е критерий тимът на Станислав Черчесов имаше основание да се зарадва от усмивката на президента.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Владимир Памуков, Боян Бойчев

Този уебсайт използва "бисквитки"