Видин посрещна легендата на българския футбол Христо Стоичков

Видин посрещна днес легендата на българския футбол Христо Стоичков. В празник на футбола, на срещите на малките видински футболисти с големият футболист се превърна спортно-развлекателното събитие организирано от гражданското обединение „Единни за промяна” на Колодрума в дунавския град.

Под жарещото слънце малки и големи, децата от футболните клубове във Видин посрещнаха с аплодисменти носителя на „Златната топка”. Бъдещите звезди на футбола зададоха много въпроси на Стоичков, който с търпение и любов им отговори и разказа част от своята  футболна история. 

Щастлив съм, че днес мога да бъда сред толкова много деца. Вървете по своя път, учете, трудете се. Аз никога не се отказах да следвам своите мечти". С тези думи носителят на „Златната топка“, обичайният от всички Христо Стоичков, се обърна към деца и възрастни, фенове на футбола в съботния ден на Колодрума във Видин. С възгласи: "Ицо, Ицо!" стотици деца от футболни клубове от цялата област, фенове и жители на дунавския град посрещнаха футболната легенда, която гостува за първи път във Видин. 

„За мен е изключителна чест да посрещнем заедно и обединени Христо Стоичков", заяви председателят на гражданско обединение "Единни за промяна" Росица Кирова, по чиято покана „Камата“ гостува в областния град.

Спортно-развлекателното събитие се превърна в истински празник, който беше допълнен с прекрасни изпълнения на сладкогласната малка певица – 10-годишната Мария Александрова, и младите таланти от школата по танци „Суинг“.

Домакините от „Единни за промяна“ изненадаха Стоичков с подарък – картина на видински творец, която ще намери своето достойно място в Залата на славата.

Раздавайки автографи и заобиколен своите фенове, носителят на „Златната топка“ отговаряше на въпроси на малките футболисти. Празникът продължи със забавни игри и викторини, в които отличилите се получиха многобройни подаръци, осигурени от „Единни за промяна“ - книги, „златни“топки с подписа на „Камата“ и билети за Залата на славата.

Десетки бяха тези сред неговите почитатели, които носеха автобиографичната му книга и чакаха за автограф. Не остана малчуган и фен  на Стоичков, който да не се снима с него и да не получи автограф.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Ирена Данаилова, Труд news, Видин

Този уебсайт използва "бисквитки"