Видински адвокати излязоха на протест срещу процедурата за избор на главен прокурор

Видински адвокати излязоха днес на протест срещу процедурата за избор на главен прокурор. Те протестираха пред Съдебната палата във Видин и изразиха позицията на видинската адвокатура срещу порочната процедура за избор на главен прокурор на Република България. Славяна Младенова, председател на Видинската адвокатска колегия, съобщи, че колегията първи в страната са изразили своята позиция по казуса.

Не случайно е избран днешния ден за мирния протест -днес се отбелязва Деня на европейските адвокати. Младенова допълни, че „Висшият съдебен съвет (ВСС) е извън мандат и в този случай смятаме, че е нелегитимен и не може да избира такава фигура като главен прокурор. Министърът на правосъдието не направи предложение и според нас на практика процедурата е порочна и кандидатурата не е подходяща. Там, където правото си отива, си отива и държавността“

Видинските адвокати излязоха на протест за да покажат не само позицията си като професионалисти, но и да защитят интересите на всички български граждани, защото адвокатите по призвание и по професия сме защитниците на техните права, каза още адвокат Славяна Младенова.

Видинската адвокатска колегия нароява около 130 адвокати, като повечето живеят и работят в София. Във Видин работят около 50 адвокати.

 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Ирена Данаилова

Този уебсайт използва "бисквитки"