Вижте акцентите в броя на вестник "Труд" в петък, 29 септември 2017

Улични рокади в центъра на София

Бул. „Витоша“ става пешеходна зона до църквата „Св. Неделя“. Обособяват „успокоена зона“, в която ограничават скоростта до 30 километра в час. Изграждат нови велоалеи и по булевардите „Овча купел“ и „Монтевидео“.

 

 

 

Фармацевтични компании от САЩ искат обяснение за „Случая Марешки“

Централите на фармацевтичните компании от САЩ - „АББВИ”, „Пфайзер”, „Майлан” и „Марк, Шарп и Доум - България” са поискали обяснение от българските си клонове за продажбата на медикаменти на фирмата „Фармнет” на фамилията Марешки, след разследване на предаването „Открито” на Валя Ахчиева. В предаването бяха посочени факти, че четирите американски компании нарушават федерален закон на САЩ – Закон за чуждестранни корупционни практики, който е в сила от 1977 г.

Масови оставки блокират Община Хасково

ГЕРБ се отрече от Добри Беливанов, БСП го била пленила. Кметът се скри зад уведомление за отпуск. Според ГЕРБ администрацията остава без кадри. Според БСП "Суджукгейт" е детска приказка в сравнение с този случай.

 

 

 

Бандити ограбиха към 400 000 лв. от кола инкасо

Екшънът се разиграл за минута пред трезор в квартал „Овча купел“ 2 в София. Защо само двама гардове доставят крупна сума в тъмна доба, питат се криминалисти.

 

 

 

 

Фалшивите ТЕЛК-ове и битката с тях

Разходите за инвалидни пенсии са се увеличили седем пъти от 2000 г. - анализ на д-р Султанка Петрова, зам.-министър на труда и социалната политика.

 

 

 

Транс-океанската търговска война е вече тук

През дръвника за месец вече са минали производители на соларни панели от Китай, на памук от Индия, на полиестер от Южна Корея, на каучук от Мексико и вече на самолети от Канада/Великобритания - коментар на Благовест Бенишев.

 

 

 

 

Преодоляхме спад и събрахме 185 млн. лв. повече акциз от цигари

Митническите служители имат експертизата и волята да се справят с изпълнението на приходите, казва Георги Костов, директор на Агенция „Митници”, в интервю за „Труд”.

 

 

 

Неизвестности при конституирането на Висшия съдебен съвет

Обявено е за решаване делото срещу резултатите от електронното гласуване за избор на членове на ВСС - анализ на адвокатите Атанас Блидов и Христо Блидов.

 

 

 

 

Соня Янкулова – опитът за саботаж срещу избора на председател на ВАС

Номинирането в “12 без 5” на съдия с рекорден стаж в политиката, беше поредният провал на задкулисието.

 

 

 

 

 

 

Хю Хефнър напусна рая

На 91 години се спомина бащата на Playboy, след него светът не е същият.

 

 

 

 

Водещ специалист

Силует на проф. Милан Миланов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"