Вижте акцентите в броя на вестник "Труд" в неделя, 1 октомври 2017

София тръгва на лов за драскачи и лепачи

За установяване самоличността на нарушителите ще бъде използвано видеонаблюдението в сътрудничество с органите на реда. Заловените ще бъдат глобявани от 100 до 2500 лв., включително непълнолетните, навършили 16 години.

 

 

Кучето на самураите идва у нас от Япония

Потомци на легендарния Хачико живеят в град Роман в лицензирания български развъдник „Akita Bagatur Ken“, където се отглеждат чистокръвни японски кучета от породата Акита Ину.

 

 

 

 

Българско приложение защитава 100 000 деца в интернет

Protect Your Kid помага за родителския контрол върху смартфони и таблети. Номинирано е в престижен международен конкурс.

 

 

 

 

Румъния нападната от бежанци? Глупости

Булевардните медии разпространяват панически настроения. Годишно в страната се подават около 400 молби за убежище - коментар на Кристиан Щефанеску, "Дойче веле".

 

 

 

Когато Варна беше Сталин

Край морето се родили най-много вицове за тоталитарния вожд. В чужбина не приемали натрапеното име на хилядолетния град.

 

 

 

 

Пътуваме с ракети между градове и до Марс

Това е визията на милиардера Илън Мъск. Полет с хора до Червената планета се очаква през 2024 г. До всяко кътче на Земята ще се лети за по-малко от 60 минути.

 

 

 

У нас дават орден, малко преди да умреш!

Отиваме към бездънна самота. Ако Еминем чуе родни рапъри, ще се погребе. Преди за Русия бяхме Запад, сега е обратното, казва Камелия Тодорова в интервю за "Труд".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"