Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в четвъртък, 31 август 2017

Пламъците над Кресна осветиха поредната екодалавера

Районът над пожара е оплетен в бутафорни проекти. Подпалилият Кресна пастир гледал говеда по проект на Фонда за дива флора и фауна за 660 хил. лв. Държавата може да наложи запори за минимум 1 млн. лв. на зеленото НПО за причинени щети

 

 

Нови правила

за такса смет

Промяна във формулата за определяне на такса смет предстои да обсъди парламентарната бюджетна комисия. Това ще се случи още в първата работна седмица на Народното събрание, увери шефът на комисията Менда Стоянова. Тя обясни, че работата на ръководената от нея комисия започва с дебати по промените в Закона за местните данъци и такси.

 

 

Всяко пето място

в армията е вакантно

„Основните проблеми са свързани с некомплекта военнослужещи, който вече достига 20%”. Това се сочи в Даклада за състоянието на отбраната и Въоръжените сили за 2016г., който кабинетът одобри и предлага на Народното събрание да приеме. В армиите на НАТО обаче се счита, че 10 % недостиг е в рамките на нормалното.

 

Бронзови накити

пази Градът на мъртвите

На бронзови накити са се натъкнали археолозите при отварянето на каменните саркофази от Града на мъртвите на Перперикон. Това обяви ръководителят на разкопките в скалния град проф. Николай Овчаров. Именно разкриването на некропола, както и големият площад са най-големите археологически открития, направени това лято, посочи той.

 

Отвлякоха сина

на търговец на скъпи коли

Бандити отвлякоха 25-годишен младеж, син на собственика “Софавто” - една от най-големите автокъщи в София. Това е основната версия, която разследва полицията след мистериозното изчезване на Адриан Златков. До вчера не стана известно дали похитителите са се свързали с автотърговеца Тони Златков, за да поискат откуп.

“Работим и по други версии”, обяви зам.-шефът на СДВР Борислав Борисов.

 

Финансистът Любомир Дацов пред „Труд“:

Икономиката може да прегрее до няколко години

Имаме проблем с ефективността на публичните разходи

 

 

 

 

Похвално печално слово за родния туризъм

Винаги има мошеници и мърлячи, които развалят бизнеса на другите. Качеството на обслужване по курортите у нас вече е пряко зависимо от липсата на елементарни норми за възпитание, общуване и достойнство у младите (а и отдавна не само) българи - анализ на Благовест Бенишев

 

 

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"