Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в понеделник, 18 септември 2017

Започват измами

с есенните промоции

Търговски компании масово заблуждават потребителите с нелоялни практики в разгара на сезонните намаления. Това показва проверка на Комисията за защита на потребителите (КЗП) по повод кампаниите за отстъпки и промоции, характерни в периодите, когато се сменят сезоните и магазините трябва да освободят място за новите колекции.

Търговците използват това време на годината, за да привлекат нови клиенти, като предлагат най-широка гама продукти на по-изгодни цени. КЗП предупреждава, че компаниите си служат с различни трикове и некоректно внушават, че предоставят възможност за пазаруване по-евтино от тях в сравнение с други периоди.

ГЕРБ започва

подготовка за местни избори 2019

ГЕРБ започва подготовка от сега за местните избори през 2019 година. Това стана ясно от изявленията на зам-председателя на партията Цветан Цветанов в Търговище и региона през уикенда. “Важно е да се подготвим много добре за предстоящите избори за местна власт. Ние управляваме 130 общини с население 5 млн. и половина души. Трябва да се активизират максимално всички структури на ГЕРБ, защото във всяка една среща се ражда нова идея”, каза дясната ръка на лидера на партията и премиер Бойко Борисов.

Маслото поскъпна

с 43% за година

Маслото е поскъпнало с 43% за една година, показват данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/ към края на август. С по-високи цени на едро спрямо същия месец на миналата година са били и останалите млечни продукти, захарните изделия и някои видове риба. С 8-9% се е повишила цената на кашкавала и сиренето, при яйцата увеличението е с 12 на сто, а при киселото и прясното мляко – с между 2 и 3%.

 

Захлаждане и дъжд

за почивните дни

Днес е последният ден с летни температури, а с настъпването на астрономическата есен ще усетим и метеорологичната, заяви пред “Труд” синоптикът от ТВ-МЕТ Петър Янков. Чувствителното захлаждане ще настъпи в четвъртък и ще остане осезаемо през трите почивни дни.

 

 

Осем арестувани

при нощна акция в София

Банда от най-малко осем души бе задържана при среднощна акция на ГДБОП, в която участваха барети с автомати и командоси от отряд “Кобра” на столичната полиция. Тежко въоръжените ченгета блокираха 4 района в София около 22 часа в събота и предизвикаха вълна от догадки и фалшиви новини в интернет, че тече операция по залавянето на похитителите на Адриан Златков.

 

Дипломацията проспа удара срещу българите в Украйна

С новия закон за образование Киев оряза драстично орязване предоставените права на признатите национални малцинства - коментар на Спас Ташев

 

 

 

Шест нови моста на Дунав ще възродят Севера

 

Интервю с проф. д-р Андрей Захариев

 

 

 

 

Биткойн и криптовалутите

Системата на работа с алтернативните пари представлява ниско тарифно банкерство. Значимостта на електронните пари се потвърждава от идеята шест от най-големите банки в света да създадат собствена виртуална валута - анализ на финансиста Димитър Чобанов

 

 

Чорлавият бунтар

Силует на британския външен министър Борис Джонсън

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"