Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в събота, 21 октомври 2017

Във властта няма наши и ваши - всички си заприличват

Интервю с академик Светлин Русев. Не избягах от политиката - политиката избяга от гражданските и човешките ми илюзии, казва големият български художник

 

 

 

Борисов дава €500 000

за Африка срещу миграцията

България ще участва във фонда за Африка с 500 000 евро в знак на солидарност. Това обяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел след лидерския Европейски съвет. Борисов посочи, че фондът, който трябва да ограничи причините за миграционните процеси към ЕС, има необходимост от общо от допълнителни 125 милиона евро.

 

 

Време разделно в Кърджали

Вместо да обедини политиците днешният празник на град Кърджали се превърна във време разделно за тях. На този ден - през 1912 година, по време на Балканската война градът, който след Съединението на Княжество България и Източна Румелия остава в пределите на Османската империя, е освободен от Хасковския отряд. Разправията кой трябва да организира честването започна от парламента. В кулоарите на НС лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че винаги досега празникът на Кърджали се е организирал от общината. Тази година обаче областният управител решил да направи още едно, алтернативно честване със заря вечерта, преди официалното честване.

Нова наредба

вае облика на София

Столичната община обмисля въвеждането на наредба за дизайн градската среда, която да регламентира начина, по който ще из­глеждат сградите в София. Тя ще предвижда какви дограми ще се използват, къде ще са разположени климатиците или рекламните елементи по фасадите на сградите, какви ще бъдат самите фасади и др.

 

 

Без консенсус за националната сигурност

Дали и при приемането на актуализираната стратегия ще надделеят разногласията на партийно-политическа основа? - анализ на Спирдон Спирдонов

 

 

 

Най-

страшните

оръжия

на Турция

Със своите 648 000 души в редовни формирования турската армия е девета в света по численост и втора в НАТО след тази на САЩ. Армията е полупрофесионална. Турските въоръжени сили впечатляват с оборудването си. Според открити източници те разполагат към настоящия момент с 4263 танка, 812 самоходни артилерийски установки, 6398 бронетранспортьора, 449 хеликоптера и около 370 бойни самолета.

 

Какви са зодиите в любовта

Големият съботен хороскоп на "Труд"

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"