Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в неделя, 22 октомври 2017

Немци изместват

англичаните за имоти у нас

Немски пенсионери трайно изместват англичаните от пазара на имоти в България. Пример за това са германските заселници, които оживяват обезлюденото генералтошевско с. Сираково. Заради липсата на препитание млади хора в селото почти няма. Повечето от 82-мата постоянни жители са пенсионери. Много къщи пустеят, но от няколко години чистият въздух и ниските цени привлекли чужденци. “Имаме един руснак и един англичанин, които купиха къщи за летен отдих. Но немците се заселват за постоянно и после сами водят свои приятели на огледи”, разказа пред “Труд” Стелка Петрова, кметски наместник на Сираково.

Нинова предлага

от приказки и лозунги да се мине към действия

Ще предложа на конгреса този път да минем от приказки и лозунги към действия, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на градската конференция на столичните социалисти. Имаме нужда от нормален разговор каква алтернатива ще бъде БСП, а не да си мерим лобитата и мястото за този разговор е конгресът, подчерта в изказването си Нинова.

 

Ванга ми

разкри,

кой знае

тайната

за Людмила

Интервю с Нешка Робева

Безумни

съвети за гледане на

деца заливат интернет

В началото бяха бабите. Преди години те бяха крайната инстанция по въпросите с отглеждането и здравето на децата. Днес много от техните методи и съвети могат да ни изглеждат странни и нелепи, но в крайна сметка важен бе резултатът – бебетата порастваха и ставаха читави възрастни хора, въпреки, че ги мажеха със сол и мас, „за да не миришат” и стягаха крачетата им с повои „за да не станат криви”.

 

Апартаментът - крепост на българина

Хората смятаха, че притежават дом, но по-скоро той притежаваше тях - коментар на Деница Дилова

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"