Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в сряда, 25 октомври 2017

Министърът на отбраната

Красимир Каракачанов пред „Труд“:

Бойните пилоти на България

са ОК

По информация, която „Труд” получи от достоверен източник, само двама пилоти от авиобаза „Граф Игнатиево” са заявили на сутрешния рапорт вчера , че не се чувстват в кондиция, за да изпълняват тренировъчни полети.

Попитан от „Труд” за проблеми с личния състав, министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви: Военните пилоти на България са ОК. Не приемам приказки за стачки и бунтове, армията не е детска градина и никой в авиацията или другите видове сили не е помислил за подобни действия.”

Фалшиви болнични измъкват

половин милиард от бюджета

Половин милиард лева са щетите от фалшиви болнични, съобщи премиерът Бойко Борисов преди началото на вчерашното заседание на Министерски съвет. “Имаме сигнали и протести на компании, които искат да закриват заводи, например в Ихтиман, защото един доктор дава по 200 или 500 болнични листове. В същото време има компании, където има 105 000 болнични, изплатени от държавата”, заяви Борисов.

 

С 5,9 млрд. лева

забогатели българите за година

Финансовото богатство на българските домакинства се увеличава с 5,9 милиарда лева през последните 12 месеца, достигайки 73 млрд. лева към юни 2017 година. Това показва доклад на консултантската компания Industry Watch, подготвени на база данни на БНБ, КФН и БФБ-София. Авторите на анализа уточняват, че богатството през последните три години нараства най-съществено от десетилетие насам, но още изостава от темповете на растеж през върховата 2007 година.

5800 мигранти опитали да

влязат в България тази година

Около 5800 чужденци са се опитали да минат незаконно българските граници от началото на годината. Това стана ясно от презентация на зам.-директора на “Гранична полиция” Стоян Иванов, представена по време на конференция “Бежанската криза и развитието на миграционните процеси”. За 2016 г. натискът по границите е бил около 7 пъти по-голям - над 40 000 възпрепятствани опита за влизане в България. Пикът на бежанския натиск е бил през 2015г., когато над 90 000 чужденци са се опитали да влязат незаконно в пределите на страната.

50 дипломати помагат

за Европредседателството

Повече от 50 дипломати от Външно министерство са номинирани да бъдат връзка с посолствата по време на председателството и да оказват необходимото съдействие. Това стана ясно от думите на министъра на Председателството на Съвета на ЕС Лиляна Павлова пред посланиците от страните - членки на ЕС.

“С всяка среща въпросите намаляват и използвам повода да благодаря на дипломатите за подкрепата, която ни оказват в това първо по рода си предизвикателство пред нас”, подчерта министър Павлова.

Фейк-думите в речника на социалната политика

В името на европеизацията направихме нещо крайно азиатско - анализ на Чавдар Найденов

 

 

 

Горанов изправи Каракачанов пред сериозно изпитание

И с бюджет 2018 армията няма да живне. Както, впрочем беше и с тазгодишния - коментар на Спирдон Спирдонов

 

 

 

Пазарът на жилища се пренасища, ръстът на цените ще се забави

Интервю с Ирена Перфанова, председател на национално сдружение “Недвижими имоти”

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"