Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в понеделник, 26 юни

ГЕРБ обяви война

на Радев за изтребителите

“Имаме вече достатъчно съмнения, от изводите, които сме направили от открити източници, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители.” Това обяви на извънредна пресконференция заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Той обясни, че нищо не е налагало служебният кабинет да бърза с решението за новите изтребители. Подчерта, че Огнян Герджиков се е разграничил от евентуален натиск върху министрите. Той подчертал, че единственият, който контролирал министрите от служебното правителство бил президентът.

Бракониери унищожават бялата мида

с тралове

Бракониери разорават с тралове дъното на Черно море при незаконен улов на бяла мида, като това може да доведе нарушението на баланса на екостистемата в родната акватория – това е записано във въпрос на бившата екоминистърка и настоящ депутат от ГЕРБ Ивелина Василева до министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Текстът е внесен в деловодството на Народното събрание и очаква отговора на шефа на МЗХГ. Проверка на „Труд” показа, че бялата мида става все по-доходен бизнес за бракониерите, а за малките лицензирани лодкари е вече поминък.

Едно предизвестено духовно убийство

Паметникът пред НДК не трябва да бъде разрушаван, смята големият български художник Светлин Русев. Монументът бе съзнателно оставен на силите на саморазрушението, на обществената немара и държавническа безотговорност.

 

 

Проф. Николета Коломбо, президент на Европейската асоциация по онкогинекология, пред „Труд“: Бременността спасява от рак на яйчниците

Водещата специалистка по онкогинекология проф. Коломбо разказва в интервю за "Труд" за новостите в лечението и диагностиката на рака на яйчника; каква част от жените са засегнати от този проблем; какво е решението за нераждали жени с диагноза, да имат дете. Проф. Коломбо посети България в качеството си на специален гост-лектор по време на Петата годишна научна конференция на Българската асоциация по медицинска онкология през юни в София. Лекцията й беше свързана с овариалния карцином - злокачествено онкогинекологично заболяване засяга предимно жени над 50-годишна възраст.

Банковата

система на Гърция

През първото тримесечие на 2017 г. отново започва изтичане на депозити в размер на приблизително 2.15 млрд. евро.

Към края на март необслужваните кредити достигат 105.1 млрд. евро, което означава че почти половината заеми са проблемни - анализ на финансиста Димитър Чобанов

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"