Вижте акцентите от броя на "Труд" в четвъртък, 22 март 2018

На границата

Гърция ни тараши

за цигари

Гръцките власти започнаха масови проверки на автомобили, които идват от България и Македония. Причината са зачестили случаи на нелегален внос на бензин и цигари, съобщиха местните граничните власти. Затова са увеличени екипите на всички пунктове.

 

 

ГЕРБ замрази

спорни промени в НК

Парламентът отложи разискването на първо четене на промените в Наказателния кодекс. Те бяха приети миналата седмица от правната комисия. Общо седем са законопроектите с поправки в НК, които трябваше да влязат в пленарната зала. Причината за отлагането е внесеният от МС проект, стана ясно от изказването на шефа на правната комисия Данаил Кирилов.

 

За първи път показаха подземията на Мавзолея

За първи път бяха показани пред медиите подземията под бившия мавзолей на Георги Димитров. Сградата, където бе държана мумията на вожда, бе разрушена преди 19 години и до нея имаха достъп само отделни държавни служители. Заместник-кметът на София Тодор Чобанов разведе журналисти в помещението, което ще се превърне в пространство за изложби, филиал на Софийска градска художествена галерия.

 

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза

Вестник “Труд”, който е медиен партньор на платформата за хора в беда - “Приятели, помагайте!”, допринесе тази кауза да достигне до хиляди доброволци. Това заяви пред медията основателят на инициативата Лео Кадели, който разказа за благородния проект при свое участие в предаването “Шоуто на Слави” по bTV във вторник.

 

След скандала с „Кеймбридж аналитика”

„Фейсбук“ олекна

с $60 млрд.

за два дни

Пазарната стойност на компанията “Фейсбук” падна с над 60 млрд. долара (почти колкото БВП на България) за два дни, съобщи вчера агенция “Блумбърг”. В понеделник акциите на фирмата паднаха с 6,8% на борсата в Ню Йорк, а във вторник с 4,7%.

 

 

Истината vs. Истерията

За първи път: Документът за регистрацията за хулиганство на жената на председателя на ВКС

 

 

 

Ще каже ли

някой стоп?

Днешната конфронтация е по-опасна от тази на Студената война - коментар на Любомир Кючуков

 

 

 

Можем да разберем, но едва ли и да оправдаем

Престъпленията се преназовават в „непрестъпления“, слабостта в сила и обратното - анализ на д-р Илия Илиев

 

 

 

Телевизорът сутрин стресира българите

Интервю с проф. Тройчо Троев, шеф на Клиниката по физиотерапия във ВМА

 

 

 

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"