Вижте какво ще решава Министерски съвет днес, 27 септември 2024 г.

Министерският съвет ще проведе заседание днес, 27 септември, от 12 ч. при следния предварителен дневен ред: 

1. Доклад за утвърждаване на разходите за командировки в страната за второто тримесечие на 2024 г. на заместник министър-председателя, министрите, органите към Министерския съвет по чл. 19, ал. 4 от Закона за администрацията, заместник-министрите и областните управители.
Внася: министър-председателят

2. Проект на Решение за приемане на Национална програма за превенция и защита от домашното насилие за 2024 - 2026 г.
Внася: заместник министър-председателят и министър на финансите

3. Проект на Решение за приемане на Отчет за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2023 г. и на доклада към него, на Годишния доклад и отчет за дейността на Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система за 2023 г., на Годишния отчет за състоянието на държавния дълг за 2023 г. и за предложение до Народното събрание за приемане на Отчета за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2023 г.
Внася: заместник министър-председателят и министър на финансите

4. Проект на Постановление за изменение и допълнение на Постановление № 480 на Министерския съвет от 2022 г. за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите за 2022 г.
Внася: заместник министър-председателят и министър на финансите

5. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите за 2024 г.
Внася: заместник министър-председателят и министър на финансите

6. Проект на Решение за одобряване предоставянето на хуманитарна помощ в полза на Международния комитет на Червения кръст в Йемен в размер 50 000 евро.
Внася: министърът на външните работи

7. Доклад за одобряване на резултатите от участието на Република България в неформалното заседание на Съвет „Общи въпроси“ на Европейския съюз, проведено на 2 и 3 септември 2024 г. в Будапеща.
Внася: министърът на външните работи

8. Проект на Решение за откриване на консулство на Република България в Румъния, ръководено от почетно (нещатно) консулско длъжностно лице, със седалище в гр. Клуж Напока и с консулски окръг, обхващащ територията на областите Клуж, Сату Маре, Байа Маре, Салаж, Бистрица, Марамуреш, Алба Юлия и Търгул Муреш, и за назначаване на Стефаниа Мартак - румънски гражданин, за почетно (нещатно) консулско длъжностно лице на Република България в Румъния със седалище в гр. Клуж Напока и с консулски окръг, обхващащ територията на областите Клуж, Сату Маре, Байа Маре, Салаж, Бистрица, Марамуреш, Алба Юлия и Търгул Муреш.
Внася: министърът на външните работи

9. Проект на Решение за назначаване на генерален консул на Република България в гр. Одрин, Република Турция.
Внася: министърът на външните работи

10. Проект на Решение за обявяване на имоти - частна държавна собственост, за имоти - публична държавна собственост.
Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

11. Проект на Решение за безвъзмездно предоставяне за управление на части от имоти - публична държавна собственост, на Министерството на вътрешните работи.
Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

12. Проект на Решение за назначаване на член на Изпълнителния съвет на Агенцията за публичните предприятия и контрол.
Внася: министърът на икономиката и индустрията

13. Доклад за одобряване позицията на Република България в подкрепа на Декларацията на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие за защита и овластяване на потребителите в цифровия и екологичния преход, която ще бъде приета по време на среща на ниво министри на Комитета по потребителска политика на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, която ще се проведе на 8 и 9 октомври 2024 г. в Париж.
Внася: министърът на икономиката и индустрията 

14. Проект на Решение за одобряване проект на Договор между правителството на Република България и община Русе за финансиране изграждането на елементи на техническата инфраструктура - публична общинска собственост, и проект на Договор между правителството на Република България и „ВИТТЕ Аутомотив България" ЕООД за изпълнение на Инвестиционен проект „Второ разширение на завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия" - гр. Русе, община Русе.
Внася: министърът на иновациите и растежа

15. Проект на Решение за одобряване проект на Меморандум за разбирателство между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия на Република България и Държавната агенция за развитие на бизнеса - СПИРИТ СЛОВЕНИЯ, Република Словения.
Внася: министърът на иновациите и растежа

16. Проект на Решение за утвърждаване броя на приеманите за обучение чуждестранни граждани или лица без гражданство, получили временна закрила на територията на Република България, за студенти в българските държавни висши училища през учебната 2024/2025 година.
Внася: министърът на образованието и науката

17. Проект на Решение за определяне на линейни енергийни обекти, които ще бъдат изградени като част от електропреносната мрежа, за национални обекти и за обекти с национално значение.
Внася: министърът на енергетиката

18. Проект на Решение за осигуряване на държавна гаранция за временна експозиция „Legio I Italica - на границата на империята" в Дворцовия комплекс на Варшавски музей „Лаженки крулевске" и археологическите музеи в гр. Познан и гр. Краков, Република Полша, представяща движими културни ценности от фонда на Историческия музей - Свищов.
Внася: министърът на културата

19. Проект на Решение за внасяне в Народното събрание на Единадесетия годишен доклад за изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека по дела срещу Република България през 2023 г.
Внася: министърът на правосъдието

20. Проект на Решение за даване на съгласие за продажба на обособена част от лечебно заведение - недвижим имот, собственост на „Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс" ЕАД - София.
Внася: министърът на здравеопазването 

21. Проект на Постановление за изменение на Наредбата за прилагане на класификатора на длъжностите в администрацията, приета с Постановление № 129 на Министерския съвет от 2012 г.
Внася: министърът на вътрешните работи 

22. Проект на Постановление за изменение и допълнение на Тарифата за таксите, които се събират от Комисията за регулиране на съобщенията по Закона за електронните съобщения, приета с Постановление № 374 на Министерския съвет от 2011 г.
Внася: министърът на транспорта и съобщенията

23. Проект на Постановление за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Агенцията за социално подпомагане, приет с Постановление № 25 на Министерския съвет от 2003 г. и проект на Постановление за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики и бюджетни програми по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2024 г.
Внася: министърът на труда и социалната политика

24. Проект на Постановление за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г.
Внася: министърът на труда и социалната политика

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"