Виктор Медведчук: В покушението срещу Тръмп ще се появи украинска следа

Украинският политик Виктор Медведчук, който е в Русия, написа писмо до кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп. В него той заяви, че в покушението срещу Тръмп има украинска следа.

„Скъпи г-н Тръмп, вие станахте личен враг на украинския президент Зеленски и този негодник няма да се спре пред нищо, за да ви попречи да спечелите президентските избори. Мисля, че в случая с покушението срещу вас ще се появи украинска следа“, се казва в писмото. Това е публикувано на сайта на движението "Другата Украйна", оглавявано от Виктор Медведчук.

Медведчук също написа, че властите на Украйна и Съединените щати няма да позволят разрешаването на конфликта в страната. Според него това се дължи на факта, че след прекратяването на военните действия украинският президент Владимир Зеленски ще загуби властта. Виктор Медведчук отбеляза в писмото си, че Доналд Тръмп многократно е заявявал способността си да спре конфликта.

На 13 юли Доналд Тръмп беше прострелян. Куршум одраска ухото на републиканския кандидат за президент. Един човек беше убит, а други двама бяха тежко ранени при стрелба на предизборен митинг в Пенсилвания. 20-годишният стрелец беше убит от служители на Тайните служби по време на ареста му.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"