Виктор Орбан на диета и тренировки: Той избра за фитнеса уред с руски произход

Унгарският премиер Виктор Орбан, който наскоро беше натрупал повечко излишни килограми, реши да предприеме драстични мерки, за да промени ситуацията. Пред унгарския всекидневник Blikk той разказа, че е започнал да тренира отново година и половина след получена по време на спорт контузия. 

Напоследък Орбан отслабна и натрупа малко физическа сила с помощта на гири, по-конкретно пудовки - тренировъчен уред от руски военен произход. Виктор Орбан взема пудовките със себе си и при пътуванията си в чужбина. Унгарският премиер използва такива от 16 и 24 килограма. Най-разпространени са тези, които тежат 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32 и 40 килограма. С помощта на този инструмент можете да изгорите много калории, да постигнете грандиозна загуба на тегло, да натоварите мускулите около гръбначния стълб, мускулите на гърба, коремните и тазобедрените мускули и да осигурите силен и стабилен торс. Интензивните тренировки с продължителност не повече от 40 минути повишават нивата на тестостерон и поддържат кортизола, известен като хормона на стреса, под контрол, пише Blikk.

Орбан не разкрива колко килограма е успял да свали, но казва, че избягва да стъпва често на кантара. 

Тренировките на министър-председателя на Унгария се съсредоточават върху упражнения с тези пудовки, инструмент с корени в Русия, първоначално използван от Съветската армия, за да поддържа войниците във форма. 

Въпреки че през 18-ти век те са били използвани като прост, но ефективен инструмент за претегляне на селскостопански култури и стоки, руската армия бързо разпознава ползите от упражненията с в тях и започва да ги включва в своите тренировъчни занятия, според Gym Gear, цитирана от Digi24.

За разлика от обикновените дъмбели или гири, пудовките имат фиксирано тегло и дръжка в горната част, която осигурява оптимален захват, необходим за изпълнение на определени силови упражнения. Комплектът може да включва тежести, които варират значително, лесни за адаптиране към вашето физическо състояние. Популярността им нарасна значително през последните години, превръщайки се в основно оборудване за различни видове тренировки. Тези дъмбели се отличават със своята гъвкавост, но също така генерират много забележими ползи на физическо ниво. 

TRUD_VERSION_AMP:5//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"