Виктор Спига може да се укрие, aко е на свобода

Оставиха чужденеца зад решетките

Търсят оръжието на убийството

Софийският апелативен съд потвърди мярката “задържане под стража” на 42-годишния Виктор Спига, обвиняем за убийството на 47-годишната Алена Щерк в София. Магистратите решиха, че има достатъчно данни, че именно той е извършил тежкото престъпление, както и че има опасност да се укрие, ако мярката му бъде изменена в по-лека. След изчезването на IT специалистката, костариканецът напусна България с автомобил под наем през Гърция.

Оттам той замина за Италия, където беше арестуван в градчето Асколи Пичено, а впоследствие върнат у нас. По думите на защитата му Спига не е бягал и не се е крил. Той дори напазарувал вино с намерението да го продава в България, какъвто бил съвместният му бизнес заедно с убитата Алена.

Според разследващите мотивът за жестокото убийство е ревност към бившата му приятелка. Главата на жертвата била размазана с неустановен тъп предмет, който още не е намерен. Тялото на Щерк беше открито на 29 май на сметище край Радомир. Наблизо имало бутилка с белина, с която вероятно убиецът се е опитвал да изчисти следите от кръв по автомобила, с който превозил трупа.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"