Шеф Андре Токев и Събин гостуват в една от най-старите изби в България
В следващият епизод на предаването за кулинарен туризъм „Ловци на храна“ традициите на траките във винопроизводството ще отведат шеф Андре Токев и асистентът му Събин Ранков в една от най-старите изби в Южна България – „Вила Ямбол“. Винарната посреща „ловците“, където заедно с домакина и изпълнителен директор Красимир Аврамов се включват в гроздобера. Разговорите между Красимир Аврамов и шеф Андре Токев ще ги отведат в лозовите масиви на винарната край село Тенево, където са селектираните червени и бели лозя, сред които и Каберне Фран, Мерло и Пети Вердо.
Докато Краси и Андре се включват в гроздобера и приготвят ястие, съчетавайки го с подходящо вино, любопитният асистент на шеф готвача - Събин успява да обиколи производствената база на ‚Вила Ямбол“. Там той се запознава и с най-възрастният бъчвар у нас – бай Вълчо, който му дава първите уроци за правене на бъчви. Това е едно от уникалните предимства на „Вила Ямбол“ – тя е единствената със собствена работилница за производство и реновиране на бъчви. Технологията на обгаряне на дъба е заимствана от най-добрите френски шата. Бай Вълчо предава занаята си на по-младите и ги учи на майсторлъка в работата си вече повече от 50 години. Събин ще получи и първи стъпки по професионално дегустиране и оценка на вината от технолозите на „Вила Ямбол“. Избата пази традициите във винопроизводството от близо един век. шеф Андре Токев и Събин Ранков се завръщат на екран с трети сезон на предаването „Ловци на храна“ всяка неделя от 12:30 часа по bTV.