Виртуозите на Миланската Ла Скала закриват Европейския музикален фестивал във Варна

Солисти на концерта са Марио Хосен и Красимира Стоянова

Камерният състав на елитния оркестър на Театър на Ла Скала-Милано ще гостува отново на варненска сцена. Концертът на 29 април в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще даде бляскав финал на XX Европейски музикален фестивал Варна и начало на съпътстващата програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято“.

Оркестърът е създаден през 1778 г. и наброява 135 музиканти. Камерният му състав „Виртуозите на Миланската Ла Скала“ е от 15 солисти и концертмайстори, които годишно изнасят над 200 концерта и гастролират в най-престижните оперни театри и зали като виенската Музикферайн, операта в Рига, Театро Гранде Петручели и др. За първи път прочутите инструменталисти гостуваха във Варна през 2017 г., а сега ще излязат на сцената с известните солисти проф. Марио Хосен и оперната дива Красимира Стоянова.

Програмата включва изящни образци на италианския и немския барок - прочути арии от произведения на Бах и Хендел, и шедьовъра на Вивалди “Годишните времена”, съобщи в аванс директорът на фестивала Мария Кондова. Концертът се осъществява с подкрепата на Италианския културен институт и Посолството на Италия в България и е под патронажа на Нейно превъзходителство Джузепина Дзара, посланик на Италия в България. Билетите за музикалното събитие вече са в продажба на цени от 50 до 100 лв.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"