Висша мода от Zagato

AGTZ Twin Tail носи духа на Alpine

Струва от 650 хиляди евро нагоре

В света на автомобилите вече е звезда, а сега навлезе и в територията на модата. Грандиозният гран туризмо модел е първият проект на дизайнерското и каросерийно студио като самостоятелна марка Zagato. Автомобилът AGTZ Twin Tail е създаден като модерна интерпретация на състезателната кола Alpine A220 от 1969 г., известна с участието си в Льо Ман.

Издължената задна част на AGTZ Twin Tail може да се трансформира с премахването на “опашката”.

Конструкторите на Zagato са използвали техническата платформа на съвременния спортен модел Alpine A110 и са го “облекли” в състезателния костюм на класическия Alpine A220. Уникална характеристика е променливата дължина на корпуса, която се дължи на възможното премахване на приложен аеродинамичен панел в задната част. Оттам идва и името на модела - Twin Tail.

“Опашката”, която придава специфична издължена визия, може да се сваля и поставя на специална стойка за улеснение на собственика. Преди половин век “отрязването на опашката” е продиктувано от необходимостта да се прилага различна аеродинамика за различни типове състезания. Сега поставянето и премахването на “опашката” променя значително визията и излъчването на автомобила. Не на последно място по-късата конфигурация е и по-удобна при шофиране в градски условия.

Концепцията за премахване на “опашката” на автомобила е сходна с премахването на част от тоалета в модата.

Днес само 19 души ще имат щастието да притежават AGTZ Twin Tail, защото изданието е лимитирано. Цената започва от 650 000 евро. Задвижващата концепция остава непроменена със средно разположен двигател като при Alpine A110.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема по-малко от 5 секунди, а максималната скорост на движение е над 250 км/ч.

Елегантният стил и ефектната визия направиха модела желан гост на фестивала на изкуствата в историческия френски замък в Шантили. Там колата на Загато “дефилира” заедно с тоалети от висшата мода, които също отразяват стремежа на дизайнерите за постигане на непреходна красота и неповторим стил.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"