Владимир Зомбори - Хамелеонът

Актьорът Владимир Зомбори е големият победител в шоуто „Като две капки вода“, след като изправи на крака 11-хилядната публика в „Арена София“ с имитацията си на легендарния Фреди Меркюри. Зомбори се превърна в любимец на публиката от първия ден на шоуто, познат е от сцената на „Малък градски театър“ и с главни роля в редица филми и сериали, най-популярният от които „Вина“ по БНТ.

В последните три месеца Владимир Зомбори се превърна от познат предимно на театралната публика актьор във всенароден любимец, а от понеделник представянето му на финала на „Като две капки вода“ е най-коментираната тема в социалните мрежи. И почти не може да се открие негативно мнение за него, което е особено необичайно – за всеки конкурс, състезание или шоу у нас, винаги има много несъгласни с избора – че е нагласено, че някой друг е по-добър, по-подходящ или заслужава повече. За Зомбори обаче сякаш няма две мнения – още от първото му превъплъщение в образа на Джъстин Тимбърлейк пролича, че той е откритието на сезона и оттук нататък пътят му е само нагоре. Видяхме го в различни образи и всички му се получиха, доколкото е възможно – като Азис, Васил Найденов, Кейти Пери, като фолк звездата Мария, като Адел, а едно от най-добрите му превъплъщения беше това Майкъл Джексън, което му донесе една от многото победи в лайфовете.

Актьорските умения на Зомбори не изненадаха никого, защото все пак това е неговата професия, но освен това той се оказа и изключителен певец, с широк диапазон и много точен имитатор, който успява да хване и най-малките детайли, правещи едни образ автентичен.

За финала Владимир Зомбори избра песента на „Queen The Show Must Go On”, което беше нож с две остриета -  от една страна вечен хит като този печели симпатиите на публиката дори само защото обича тази песен или този артист, но от друга, никак не е лесно да имитираш легенда като Фреди Меркюри и рискът да отнесеш много критика, че съвсем не си толкова добър, е огромен.

Дали се е справил личеше от станалите на крака повече от 10 000 души, които го аплодираха след края. Още преди обявяването на победителя на сезона залата скандираше „Зомбори, Зомбори“. „Омекнаха ми краката. Такова вълнение не си спомням да е имало. Може би само раждането на детето ми. Това беше един трамплин за мен към правилната посока“, каза Владо. На финала през сълзи благодари на публиката и отново последваха аплодисменти. „Не съм очаквал, че ще имам такава любов от хората“, каза той. Може би именно неговото скромно поведение, далеч от звездоманията го направи толкова симпатичен на публиката. Както самият Владо казва - ако не те покажат по телевизията, никой няма да разбере колко си добър в нещо. „Хората ме питат – къде беше досега, а аз отговарям – аз си бях там, в театъра, на „ринга“, водех своите битки и съм научил своите уроци“, убеден е победителят в „Капките“.

Признава, че обувките на славата се оказали много удобни - „вече мога да ходя на едни места, на които със старите ми обувки не можех“, казва Зомбори с усмивка, но добавя, че е сигурен, че тази огромна популярност няма да го замае, защото на 35 години той е здраво стъпил на земята и не забравя откъде е тръгнал. В навечерието на финала разказа, че като студент едва свързвал двата края. „Нашите ми пращаха по 50 лева, за седмицата, и още 50 за събота и неделя, за да имам малко повече. Аз бях много зле тогава, започнах да работя нощни смени като барман, за да се оправям“, каза пред Нова тв Зомбори.

Той е роден на 3 юли 1988 г. в Пловдив. Завършва Професионална гимназия за сценични и екранни изкуства в града със специалност „Сценография“. А след това учи „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“, в класа на професор Атанас Атанасов и завършва през 2011 г. През ноември 2018 г. е първият носител на наградата „Андрей Баташов“.

От 2011 г. е в трупата на Малък градски театър „Зад канала“, където играе в представленията „Кой се бои от Вирджиния Улф?“, „Изобретателната влюбена“, „Недоразбраната цивилизация“, „Балкански синдром“, „Суматоха“, „Посещението на старата дама“, „Лодка в гората“, „Скъперникът“, „Дванайсета нощ“, „Поп-фолк хроники: Бели птици и куршуми“ и други. Играе в редица филми и сериали, занимава се и с дублаж. Освен с главна роля във „Вина“ го виждаме и като Тишо в „Миграцията на паламуда“, Стоилко в историческата драма „Воевода“, Христо в драматичния филм „Дъвка за балончета“, Огнян в сериала „Пътят на честта“, Камен в драмата „Игра на доверие“ и други.

 

Приятелството ни е преди любовта

Ние с Владо първо бяхме приятели, но аз винаги съм се чувствала много добре в компанията му, било ни е винаги забавно заедно и много сме се смяли. Това приятелство, което си създадохме в началото беше най-важната основа на нашата връзка – вече се познавахме, знаехме си всичко, нямаше нужда да се преструваме. Вкъщи винаги е много забавно, винаги някой от нас е в своята весела фаза. Преди бяхме по-щури, сега детето ни научи на търпение. Владо много ми помага и сме заедно в това. 

Половинката му - актрисата Весела Бабинова

 

Представи се по най-добрия начин

Влади е един уникален талант, цялото ми семейство сме му големи фенове и с удоволствие го подкрепих на сцената на „Като две капки вода“. Наистина го преоткрих – настръхвах когато го гледах до мен на сцената, в образа на Азис-  той се представи за пореден път по най-добрия начин. Точно преди да излезе в образа на Азис му се обадихме и той също го подкрепи и много се изкефи. Желая му успех!

Фолк звездата Галена

 

Знае как да използва таланта си

Преди да го видя на сцената на „Като две капки вода“ аз познавах Владо, работили сме заедно в други проекти и си мислех, че знам на какво е способен, но неговото участие доказа, че съм нямал и най-малка представа за това. Просто Господ му е дал много талант и той умее да го използва и да го съхранява много добре.

Актьорът Герасим Георгиев - Геро

На сцената и в живота с Весела Бабинова

Владимир Зомбори споделя живота си с актрисата Весела Бабинова, с която са заедно повече от 5 години и имат 3-годишна дъщеря – Йоана. Любопитно е, че те дълго време са приятели, в обща компания, но любовта им пламва след целувка, която се налага да изиграят на сцената. Двамата са най-популярното актьорско семейство и съвсем наскоро станаха двойка и в обща постановка -  френската комедия "Заклеваш ли се в децата?"от Саломе Льолуш. Зомбори призна, че им предстои голяма сватба, но я отлагат защото искат дъщеря им да има спомени от този ден.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Даниела Кръстанова

Този уебсайт използва "бисквитки"