Владимир Путин се закани Украйна да получи "достоен отговор" на нахлуването си в Курск

Министерството на отбраната на Русия трябва да изтласка врага от руските територии и да осигури надеждно прикритие на държавната граница, заяви руският президент Владимир Путин по време на оперативно съвещание чрез видеоконферентна връзка по повод нахлуването на украински войски в Курка област, което започна на 6 август.

„Основната задача на министерството на отбраната несъмнено е да изтласка врага от нашите територии“, каза Путин по време на среща с висши служители по сигурността и областни губернатори, излъчена по руската телевизия. „Врагът се стреми да подобри преговорната си позиция в бъдеще“, добави той, обвинявайки Киев, че „изпълнява волята“ на Запада.

Руският президент допълни, че украинската инвазия в Курска област е опит да бъде спряно руското настъпление в Донбас.

„Такива действия, разбира се, преследват основната военна цел, а именно спиране настъплението на нашите войски за пълно освобождаване на териториите на Луганската и Донецката народни републики, територията на Новоросия“, каза той.

Друга цел на Киев Путин нарече опит да се посее раздор в руското общество, да се сплашат хората и да се удари по вътрешнополитическата ситуация.

„Но и тук вече има отговор от гражданите на Русия, това е единодушната подкрепа на всички, които са в беда, подкрепата на армията и, което е много важно, увеличаване на броя на желаещите. да се присъединим към нашите мъже, бойците, които героично защитават Русия с оръжие в ръка“, добави той.

„Очевидно е, че врагът ще се опита да дестабилизира допълнително обстановката в граничната зона, за да разклати вътрешнополитическата обстановка в нашата страна“, каза Путин.

„Загубите на украинските въоръжени сили се увеличават драматично за тях, включително сред най-боеспособните части, които врагът прехвърля към нашата граница“, посочи той.

"Врагът със сигурност ще получи достоен отговор и всички цели, които стоят пред нас, без съмнение ще бъдат постигнати", допълни руският лидер.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"